彭遠揚國際後援會
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

首頁首頁  歡迎頁*歡迎頁*  Latest imagesLatest images  會員註冊會員註冊  登入登入  

"衝口而出"的背後意義

向下 
4 posters
發表人內容
晴海
版主
版主

文章數 : 230
注冊日期 : 2010-03-25

"衝口而出"的背後意義 Empty
發表主題: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周一 4月 05, 2010 1:25 am

剛剛睇完遠揚既"衡口而出", 知道原來遠揚選呢首歌既背後係想講好多人衝口而出既說話, 令好多年輕人放棄左夢想...... 覺得好有意思, 就係因為咁, 好多年輕人最後選擇向現實低頭, 佢地可能會過比做歌手更好既生活, 但係夢想就一輩子都冇實現過; 就係因為咁, 樂壇才會咁人才枯竭, 因為識唱歌既人都冇勇氣出來唱歌...

你講得好好, "唱歌不是不正經的事"! 點解"出去找份工"就叫正經, 唱歌就不正經?!

遠揚, 比賽只係個開始, 希望你可以成為一個好多人認識既歌手, 因為你係真心愛唱歌既人~!

好欣賞佢個份堅持同熱誠~
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/twilightblessing
儒子醬
金牌粉絲
金牌粉絲

文章數 : 852
注冊日期 : 2010-03-24

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周一 4月 05, 2010 1:36 am

呢個主題有意思... ^^
不過有時我都係d衝口而出ge人... "衝口而出"的背後意義 Icon_geek
回頂端 向下
??
訪客

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周一 4月 05, 2010 1:43 am

我衝得仲勁過你la
回頂端 向下
儒子醬
金牌粉絲
金牌粉絲

文章數 : 852
注冊日期 : 2010-03-24

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周一 4月 05, 2010 2:16 am

Cassandra 寫到:
我衝得仲勁過你la
所以我只係"有時" level低d... XDD
回頂端 向下
greenie
管理員
管理員
greenie

文章數 : 235

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周一 4月 05, 2010 7:27 am

音樂和歌曲可以觸動人心﹐令人哭令人笑! 是很高尚很不平凡的! 
追求不平凡是需要很多勇氣﹐付出很多的! 所以我很欣賞真心用心去唱歌的人﹐就算他
們唱得不好。 
遠揚的話我覺得是給現實社會一記當頭棒喝! 錢財身外物﹐沒夢想沒理想的人才是最
可憐的! 其實遠揚是幸運的﹐好歹也出過唱片﹐認真的參加過比賽﹐為自己的夢想努力過
! 不理結果如何﹐的確無憾了!

其實說不定現在才是開始呢! 星一的班長和其他幾個還不是在比賽結束後才開始演藝工作! 加油吧!

btw...我都好衝架^^ cass成日話我好急﹐嘻嘻!
回頂端 向下
cupnoodles
新手上路
新手上路

文章數 : 6
注冊日期 : 2010-03-29

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周四 4月 08, 2010 2:14 pm

澎湃哥今次真係好正,好大膽 (近乎狼~~ ^^) 同有突破的表現, 雖則觀感各有不同, 但小弟好鍾意既同時, 並不認同張評判所評的"刻意扮出來".

歌詞密每字要唱得清楚一d都唔容易, 同埋最後果下勁型~~~
回頂端 向下
greenie
管理員
管理員
greenie

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周四 4月 08, 2010 2:20 pm

隻歌跟本係為遠揚and eason量身訂造
遠揚個人跟本就好玩and鐘意搞怪
不過唔怪得tim sir 因拒唔知遠揚呢個2nd face 嘻嘻 "衝口而出"的背後意義 850737
我都係近排先知

cupnoodles 呀﹐好心你留多d言啦
成日都唔出聲 "衝口而出"的背後意義 725794
回頂端 向下
cupnoodles
新手上路
新手上路

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周四 4月 08, 2010 2:26 pm

greenie
冇計,呢期忙緊私人野,上網時間冇以前咁多,睇forum都係好快立一立就萛,多多包涵la. ^^
回頂端 向下
greenie
管理員
管理員
greenie

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周四 4月 08, 2010 3:42 pm

甘你忙完就好多d上黎留言啦! 唔係唔放過你 "衝口而出"的背後意義 606436
回頂端 向下
cupnoodles
新手上路
新手上路

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周四 4月 08, 2010 4:49 pm

好驚ar 鳴鳴~~~~~~>.<
(平時都係偷雞上來. hehe)
回頂端 向下
??
訪客

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周四 4月 08, 2010 5:48 pm

去 咁快d去偷多d雞俾遠揚補下身
回頂端 向下
greenie
管理員
管理員
greenie

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周五 4月 09, 2010 2:41 am

唔駛驚。。把刀係愛黎“湯雞” "衝口而出"的背後意義 976276
回頂端 向下
晴海
版主
版主

文章數 : 230

發表主題: 回復: "衝口而出"的背後意義   "衝口而出"的背後意義 Icon_minitime周六 4月 10, 2010 10:34 am

cupnoodles 寫到:
澎湃哥今次真係好正,好大膽 (近乎狼~~ ^^) 同有突破的表現, 雖則觀感各有不同, 但小弟好鍾意既同時, 並不認同張評判所評的"刻意扮出來".

歌詞密每字要唱得清楚一d都唔容易, 同埋最後果下勁型~~~

我都超喜歡佢最尾果個 "唱~~~~~~~~~~" "衝口而出"的背後意義 846302
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/twilightblessing

"衝口而出"的背後意義
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
彭遠揚國際後援會 :: ◆◇◆ 粉絲交流區 ◆◇◆ :: 給遠揚的留言-
前往:  
外部連結
聯盟論壇羅力威國際歌迷會 亢帥克國際歌迷會 梓醉歌迷會 陳蕾(豹哥)國際後援會 古卓文國際歌迷會 German International Fans Club 李昊嘉國際歌迷會 黃文韜國際歌迷會HinsonWong international fans club 李志豪國際歌迷會 SimonLi International Fans Club 戴畹旂國際歌迷會 小花''游''花園 Filipe ★林威良Will 曾昱嘉後援會 胡柏琳歌迷會論壇 于天龍國際歌迷會 林元彪國際歌迷會 施連奴官方國際歌迷會 鄭苑瑛國際歌迷會 陳美恩國際歌迷會 陳燕娜國際歌迷會趙敬一國際歌迷會 陳曙暉歌迷會 鄭昆洪國際歌迷會 陳啟榮國際歌迷會 ★艾帥成迷國際後援會★ 仲雨馳歌迷會論壇 楊麗珊國際歌迷會 鍾舒祺國際後援會論壇 馮士庫國際歌迷會
免费申请论坛 | ©phpBB | 免費論壇互助中心 | 違法舉報 | Latest discussions