首頁首頁  歡迎頁*歡迎頁*  日曆日曆  常見問題常見問題  會員註冊會員註冊  登入登入  

你係咪一個好sales??

向下 
發表人內容
??
訪客

發表主題: 你係咪一個好sales??   周四 8月 19, 2010 10:51 am

早前o係李志豪既facebook睇到段咁既野...

"Simon Li 最近諗到d野,其實每一個藝人既fanz就等於係佢地既sales,而藝人自己既職責就係將貨物本身,姐係自己既賣相,品質,價值加以提昇令買既人都覺得開心,覺得值得,但係就算件貨本身有幾好,無左sales去幫佢既話,根本就無人識,無人知,自然無人買,所以我想同各位sales講一聲:多謝你地!!你地每一個對我地都係好重要ga!!:)
August 5 at 4:44pm via Facebook for iPhone · Comment · Like"

初初睇, 只係留意到"自己既賣相"就諗起某人既賣相... 偷笑

其實好明顯件貨都upgrade緊既時候, 我地呢d sales又點呢...?

想當初比賽緊好熱衷o係facebook留言同like status既人, 宜家去左邊呢?? 不耐煩

有d依然默默搵好多料返黎出好多帖, 有幾多人睇完冇反應, 就算連基本既一聲多謝/唔該都冇?? 不合格

又有幾多人要等彭遠揚出現才會開金口?? (好似VIP去飲茶一定要部長親自招呼咁...)

點樣做到一個稱職既sales?? 大家俾d意見啦!

回頂端 向下
??
訪客

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周四 8月 19, 2010 10:59 am

呢个sales会唔会分嘅种类好多呢? 什麼

当然我希望大家喜欢远扬嘅朋友都系好热充咁对佢嘅歌唱事业有所支持啦! 喂

基本嘅嘢就喺,远扬到场嘅地方,只要大家有时间都可以到场支持啦!! 不好意思
回頂端 向下
``samantha
銀牌粉絲
銀牌粉絲

文章數 : 253
注冊日期 : 2010-07-15
年齡 : 22

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周四 8月 19, 2010 12:02 pm

可能1個idol 有左負面新聞, 同fans 經過唔同既挫折, 令到大家更團結
好似星光1班既adason 1樣, 經過唔同報導既批評, fans反而對佢會更加支持!
雖然澎湃哥既人氣唔高, 但佢既音樂絕對可以感動到人!!
作為佢既fans, 1定支持佢!!
雖然澎湃哥係公開既funz比較少, 但係作為fans既都可以不斷支持佢!! Very Happy
作為佢既fans, 應該支持佢 flower 聽多啲佢既音樂 (澎湃哥既音樂真係好好聽,認真!!)
可以出funz支持佢 Very Happy 都可以送下啲禮物俾佢 Very Happy
回頂端 向下
??
訪客

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周四 8月 19, 2010 1:30 pm

送禮物...好建議...

大家買禮物俾親朋戚友男女朋友既時候, 記得買埋澎湃哥o個份 lol!
回頂端 向下
??
訪客

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周四 8月 19, 2010 1:33 pm

jackiechu 寫到:
呢个sales会唔会分嘅种类好多呢? 什麼

如果係既話...宜家多數都係收銀員 Smile
回頂端 向下
Sugar
管理員
管理員

文章數 : 777
注冊日期 : 2010-04-13

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周四 8月 19, 2010 1:40 pm

非常同意李志豪既一番説話
作為彭友應該澎湃D,得閑上來傾下計,大家交流下
可以sell下彭生把靚聲,將電話鈴聲設做佢唱過既歌,話5定有朋友聽到“咦?邊個黎架?唱得幾好聽喎!”

金牌粉絲

文章數 : 852
注冊日期 : 2010-03-24

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 12:23 pm

大家一齊偷緊懶... shhhh
千祈唔好投訴畀部長知呀~~~~
回頂端 向下
Sugar
管理員
管理員

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 12:25 pm

部長 什麼

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 1:36 pm

部長?? tweety囉 cheers
回頂端 向下
儒子醬
金牌粉絲
金牌粉絲

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 1:45 pm

Cassandra 寫到:
我呢D小角色黎乍... 做清潔GA我.... 泣
千祈唔好投訴我呀~~~~
回頂端 向下
??
訪客

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 1:47 pm

tweetyngan 寫到:

你明明係sales阿頭 :suspect:
回頂端 向下
儒子醬
金牌粉絲
金牌粉絲

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 1:50 pm

你明明係sales阿頭 :suspect:
SALES阿嬸~~~ 聽不到
回頂端 向下
??
訪客

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 1:53 pm

即係阿頭阿嬸
回頂端 向下
儒子醬
金牌粉絲
金牌粉絲

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 1:57 pm

即係阿頭阿嬸
不是吧 阿嬸入面的阿頭~~
回頂端 向下
??
訪客

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 4:27 pm

好彩我乜嘢都唔系咋 high
回頂端 向下
Sugar
管理員
管理員

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 4:42 pm

你係管家 喂

金牌粉絲

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 5:46 pm

CEO... 唔好炒咗我呀.... 泣
炒咗我我冇飯開GA~~~~~~

最好加埋我人工TIM啦 合格
回頂端 向下
??
訪客

發表主題: 回復: 你係咪一個好sales??   周五 8月 20, 2010 6:14 pm

CEO... 唔好炒咗我呀.... 泣
炒咗我我冇飯開GA~~~~~~

最好加埋我人工TIM啦 合格

問老細彭遠揚... :shock:
回頂端 向下

你係咪一個好sales??
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
彭遠揚國際後援會 :: ◆◇◆ 粉絲交流區 ◆◇◆ :: 粉絲吹水區-
前往:  
外部連結
聯盟論壇羅力威國際歌迷會 亢帥克國際歌迷會 梓醉歌迷會 陳蕾(豹哥)國際後援會 古卓文國際歌迷會 German International Fans Club 李昊嘉國際歌迷會 黃文韜國際歌迷會HinsonWong international fans club 李志豪國際歌迷會 SimonLi International Fans Club 戴畹旂國際歌迷會 小花''游''花園 Filipe ★林威良Will 曾昱嘉後援會 胡柏琳歌迷會論壇 于天龍國際歌迷會 林元彪國際歌迷會 施連奴官方國際歌迷會 鄭苑瑛國際歌迷會 陳美恩國際歌迷會 陳燕娜國際歌迷會趙敬一國際歌迷會 陳曙暉歌迷會 鄭昆洪國際歌迷會 陳啟榮國際歌迷會 ★艾帥成迷國際後援會★ 仲雨馳歌迷會論壇 楊麗珊國際歌迷會 鍾舒祺國際後援會論壇 馮士庫國際歌迷會
免费论坛 | © phpBB | 免費論壇互助中心 | 聯絡 | 違法舉報 | 申請您的博客